LA INOCENCIA

Espanya
2019
Dir.: Lucía Alemany

92’
Idioma: valencià

Subtítols: anglès

 

A Traiguera, un petit poble valencià, la Lis es passa l’estiu al carrer amb les seves amigues i flirtejant amb un noi més gran que ella. El xafardeig dels veïns i el conservadorisme de la seva família l’obliguen a portar la relació en secret. Una relació que canviarà la seva vida per sempre.

 

Basada en fets reals viscuts per la directora, la pel·lícula retrata la necessitat de llibertat, d’exploració i rebel·lió dels i les adolescents contra l’autoritat dels adults; i la dificultat que aquests tenen quan viuen en un poble tan petit. És una història sobre la pèrdua de la innocència i la dificultat de madurar. Però també sobre la importància dels suports afectius en una etapa de la vida molt vulnerable en la qual s’han de prendre decisions que poden marcar decisivament la vida adulta.

SOBRE LA DIRECTORA

 

La inocencia és el primer llargmetratge de Lucía Alemany. Nascuda el 1985 a Traiguera, un petit poble valencià, als 18 anys es va traslladar a Vic per estudiar la llicenciatura en Comunicació Audiovisual. El 2009 comença els seus estudis a l’ESCAC en l’especialitat de direcció. Lucía centra la seva atenció en com dirigir als actors en el seu registre més realista, recolzant-se en la improvisació com a motor principal de totes les seves pràctiques. D’aquesta incessant recerca del realisme més extrem neix el seu curtmetratge 14 anys i un dia (estrenat a Seminci, 2015). Un any més tard, el 2016, Lucía comença a escriure, juntament amb Laia Soler Aragonés, el guió de La inocencia, que roda el 2018 al seu poble natal.

 

PREMIS I FESTIVALS

 

Premis Gaudí

Premi a Millor Actriu Secundària 

Nominació a Millor Actriu

Nominació a Millor Direcció

Nominació a Millor Guió

Nominació a Millor Maquillatge

Nominació a Millor Muntatge 

Nominació a Millor Pel·lícula

 

Premis Goya

Nominació a Millor Actriu Revelació 

Nominació a Millor Cançó Original BSO

 

Premis Feroz

Nominació a Millor Actriu Secundària

 

ON I QUAN

13/08 – Barcelona

14/08 – El Prat


Curtmetratge previ a la projecció: 

Curt FILMETS: TURBÓPERA

Data

13 / 08 / 2020

14 / 08 / 2020

Localització

Barcelona

Subscriu-te a la nostra newsletter!


info@cinemalliure.com
+34 932 070 834

comunicacio@cinemalliure.com

 

Subscriu-te a la nostra newsletter!


info@cinemalliure.com
+34 932 070 834

comunicacio@cinemalliure.com