LA FAMOSA INVASIÓ DELS ÓSSOS A SICÍLIA

Itàlia / França
2019
Dir.: Lorenzo Mattotti

82’
Idioma:
castellà

Subtítols: sense subtítols

*A Barcelona, en versió original en francès i subtítols en castellà.

 

Tonio, el fill del Rei Ós, és capturat per un grup de caçadors a les muntanyes sicilianes. Davant de l’arribada del dur hivern que amenaça el seu poble amb la inanició, el Rei decideix envair el regne dels homes. Malgrat que aconsegueixen trobar en Tonio, aviat descobreixen que els óssos no estan destinats a viure en la terra dels homes.

 

La història de com els óssos acaben envaint Sicília per recuperar el fill perdut del Rei Ós és en realitat una paràbola sobre la colonització, l’apropiació cultural i la utilització despòtica del poder. Les múltiples capes de significat i l’exquisidesa plàstica configuren una obra que parteix de quelcom aparentment infantil per aconseguir la universalitat.

SOBRE EL DIRECTOR

 

Lorenzo Mattoti (Brescia, Itàlia, 1954). Després d’estudiar Arquitectura va decidir dedicar-se a el món del còmic, sent a dia d’avui un dels exponents més destacats d’aquest art. És autor d’obres com El señor Espartaco o Estigmas y fuegos. Ha il·lustrat llibres infantils (com Pinocho de Collodi o El pabellón de los enlaces de Stevenson) i ha treballat en el món de la moda i en campanyes publicitàries. Ha il·lustrat portades per a The New Yorker o Le Monde i ha signat importants cartells, com el del Festival de Cannes el 2000. En el món del cinema ha col·laborat amb Wong Kar Wai, Soderbergh i Antonioni (Eros, 2004) i va dirigir al costat d’altres artistes del còmic Peur (s) du noir (2007). La famosa invasió dels óssos a Sicília és el seu primer llargmetratge, presentat a Un certain regard al Festival de Cannes.

 

PREMIS I NOMINACIONS

 

Festival de Sevilla

Menció Especial del Jurat

Premi Europa Júnior a Millor Pel·lícula

 

Festival de Cannes

Un certain regard

 

Premis César

Millor Pel·lícula Animada

 

Festival Annecy

Competició secció oficial

ON I QUAN

19/08 – Tossa de Mar

20/08 – Barcelona

23/08 – Palamós

 

Curtmetratge previ a la projecció:

Curt FILMETS: BOXI: LEVELEK

Data

19 / 08 / 2020

20 / 08 / 2020

23 / 08 / 2020

Subscriu-te a la nostra newsletter!


info@cinemalliure.com
+34 932 070 834

comunicacio@cinemalliure.com

 

Subscriu-te a la nostra newsletter!


info@cinemalliure.com
+34 932 070 834

comunicacio@cinemalliure.com