LOGO_CLL_blanc

Cinema Lliure a la Biblioteca és una mostra gratuïta de cinema documental que se celebra a la tardor i a l’hivern a les biblioteques públiques  de Catalunya, Balears i Occitània

4a edició - 2020

CINEMA LLIURE
A LA BIBLIOTECA

#Cinema #Documental #Local #Gratuït

Descobreix històries humanes
properes a través del documental

Euroregió Pirineus Mediterrània

catalunya | balears | occitània

CICLE TARDOR 2020

SETEMBRE
OCTUBRE
NOVEMBRE

Cinema Lliure a la Biblioteca adaptarà la celebració de la mostra a la normativa vigent a cada territori en les dates previstes, seguint les mesures preses per les autoritats davant la Covid-19.

PREGUNTES FREQÜENTS

L’entrada és lliure i gratuïta, però fer Cinema Lliure a la Biblioteca costa molt de temps i esforç. L’equip de Cinema Lliure treballa amb motivació i energia durant tot l’any per impulsar el cinema documental de qualitat amb iniciatives gratuïtes i atractives per a cinèfils i cinèfiles com tu 🙂

Cinema Lliure a la Biblioteca se celebra a les biblioteques públiques de Barcelona, Balears (Mallorca i Menorca) i Occitània (Perpinyà, Toulouse i Le Boulou). 

Al cicle tardor 2020 hi participen les biblioteques barcelonines Francesca Bonnemaison, Guinardó-Mercè Rodoreda, Sant Gervasi-Joan Maragall i Xavier Benguerel. A Mallorca, les biblioteques Ramon Llull de Palma, Sineu i Cala Rajada. A Menorca, les de Sant Lluís i Es Castell. I a Occitània, les médiathèques de Le Boulou i s’estrenen la Médiathèque centrale de Perpinyà i la Médiathèque José Cabanis de Toulouse. 

No obstant, a cada cicle de Cinema Lliure a la Biblioteca s’adapta la programació a la disponibilitat de cada biblioteca i les localitzacions poden variar. A més, sempre està oberta la possibilitat d’ampliar la mostra a altres biblioteques que hi estiguin interessades. Te n’informarem amb temps perquè ho tinguis en compte!

Cinema Lliure a la Biblioteca aposta pel cinema documental, independent i en versió original. Els documentals exhibits a la mostra estan produïts a Catalunya, Balears i Occitània amb la voluntat d’afavorir l’intercanvi cultural entre aquests territoris. Per aquest motiu, els documentals són en català i francès, generalment. Ara bé, quan el documental sigui en francès o bé aparegui un altre idioma estranger en algun moment, hi haurà subtítols en català o castellà. Consulta les fitxes de cada documental, on apareixen els idiomes originals i les versions subtitulades.

Cinema Lliure a la Biblioteca se celebra en dos cicles cada any: a l’hivern i a la tardor. A l’hivern, normalment té lloc al febrer-març i a la tardor, octubre-novembre. A cada cicle la programació de documentals és diferent i les biblioteques que hi participen poden variar. Estigues atent/a a les novetats seguint les xarxes socials, newsletter i la pàgina web de Cinema Lliure a la Biblioteca!

Els documentals que s’exhibeixen a Cinema Lliure a la Biblioteca estan produïts a Catalunya, Balears i Occitània. A més del requisit territorial i lingüístic, són documentals que narren històries humanes properes. És a dir, es prioritzen documentals que tracten realitats socials del nostre entorn i dels territoris veïns per tal d’aprofundir sobre temàtiques locals i entendre millor el món més immediat que ens envolta.

Les biblioteques són un espai públic i d’ús gratuït que conviden a la reflexió i a l’intercanvi cultural. Hi trobaràs llibres i pel·lícules relacionades amb la temàtica de cada documental (al Racó de Cinema Lliure a la Biblioteca). També podràs aprofundir amb els col·loquis que organitza Cinema Lliure a la Biblioteca després d’algunes projeccions. A més, les biblioteques són espais que s’han adaptat a la modernització i a les noves tecnologies i la majoria compten amb una bona sala de projeccions on pots gaudir d’una experiència cultural de qualitat i enriquidora.

El Racó de Cinema Lliure a la Biblioteca és una selecció de llibres, pel·lícules i altres documents feta a càrrec dels bibliotecaris/es relacionats amb la temàtica de cada documental que es projecta. El trobaràs a les biblioteques on se celebra la mostra, indicat amb una pancarta de Cinema Lliure a la Biblioteca. Si t’interessa aprofundir més sobre el documental, agafa el document que més t’interessi i emporta-te’l a casa a través del servei de préstec bibliotecari!

A cada cicle, Cinema Lliure a la Biblioteca organitza diversos col·loquis amb els directors i directores dels documentals que es programen, entre altres professionals del sector implicats/des, com guionistes o productors/es. A més, es conviden diversos experts/es en les temàtiques tractades (historiadors/es, entitats socials…). A les fitxes dels documentals s’indiquen els col·loquis que estan programats.

Cinema Lliure a la Biblioteca programa cada documental en diverses biblioteques, de manera que siguis d’on siguis, sempre tinguis diverses oportunitats per veure el documental que més t’interessa. Només en alguna ocasió puntual un dels documentals s’exhibeix una vegada i en una biblioteca en concret, però si estàs atent/a a les nostres comunicacions, podràs anotar-ho a l’agenda amb temps per no perdre-te’l. Segueix-nos a les xarxes socials, subscriu-te a la newsletter i consulta el web de Cinema Lliure a la Biblioteca per estar al dia de les sessions programades al teu territori.

Cinema Lliure a la Biblioteca té una col·lecció a Filmin on podràs tornar a veure la majoria de documentals que han passat per la mostra gratuïta de cinema documental a les biblioteques. En ser una plataforma de pagament, però, hauràs de fer-te un compte d’usuari per gaudir-ne. Cinema Lliure a la Biblioteca no pot oferir online i gratuïtament les pel·lícules, ja que no és una distribuïdora. L’única manera de veure els documentals gratuïtament i aprofundir sobre les temàtiques que tracten és anant a la biblioteca. Per això t’animem a gaudir d’aquesta experiència cultural enriquidora i gratuïta a la biblioteca!

A totes les biblioteques de Barcelona i Balears s’indicarà a tots els assistents a les projeccions les següents mesures:

😷 Portar ben posada la mascareta en tot moment

✅ Mantenir la distància de seguretat

🖐✨Netejar-te les mans amb sabó o gel hidroalcohòlic

🏠Si tens símptomes vinculats a la Covid-19, queda’t a casa

El funcionament de les reserves a cada biblioteca és el següent i hi ha biblioteques on no caldrà fer-ne:

Biblioteques de BARCELONA:

No cal fer reserva a Xavier Benguerel, Guinardó-Mercè Rodoreda ni a Sant Gervasi-Joan Maragall. En aquestes biblioteques, l’aforament serà limitat al 70% per ordre d’arribada. Quan s’hagi completat l’aforament, no es permetrà l’entrada de més assistents.

Sí cal fer reserva a Francesca Bonnemaison. 

Reserva el teu lloc per a Singled [Out] (22/10 a les 18h)

Reserva el teu lloc per a Lladres de temps (29/10 a les 18h).


Biblioteques de MALLORCA

Biblioteca Ramon Llull de Palma:
No cal fer reserva. L’entrada es farà per ordre d’arribada fins a completar aforament. 

Biblioteca Municipal de Sineu:
Sí, cal reservar. Pots fer la reserva trucant al 971 52 07 67 o enviant un correu electrònic a biblioteca@ajsineu.net. 

Biblioteques de MENORCA

Biblioteca Pública de Sant Lluís:
Sí, cal reservar. Pots fer la reserva al taulell, trucant al 971 15 10 77 o enviant un correu electrònic a arxiu@ajsantlluis.org. L’entrada i la sortida es farà de manera esglaonada.

Biblioteca Pública Es Castell
Sí, cal reservar. Pots fer la reserva al taulell, trucant al 971 35 23 66 o enviant un correu electrònic a bibescastell@menorca.es. L’entrada i la sortida es farà de manera esglaonada.

Subscriu-te a la nostra newsletter!


biblioteca@cinemalliure.com
+34 932 070 834

comunicacio@cinemalliure.com

 

Subscriu-te a la nostra newsletter!


biblioteca@cinemalliure.com
+34 932 070 834

comunicacio@cinemalliure.com

Scroll Up